Uitleg bij 'Zoeken op naam'

In deze database vindt u de indexen op de Almelose huwelijksakten over de periode 1811-1931, en de Almelose overlijdensakten over de periode 1811-1956.
Als extra service kunt u doorklikken om de scan van de originele akte in te zien.
Van de geboorteakten is momenteel nog geen digitale index beschikbaar. Indien u een geboorteakte zoekt neem dan contact op met het gemeentearchief. Wij helpen u graag verder.

U dient bij uw zoekopdracht minimaal een achternaam op te geven en aan te kruisen in welke bronnen (alle bronnen of een door u samen te stellen selectie) u wilt zoeken. U kunt ook een wildcard gebruiken, namelijk een * (sterretje). U krijgt dan meer zoekresultaten. Voorbeeld: Indien u alleen Kalkhaar zonder * (sterretje) intypt krijgt u alleen Kalkhaar te zien. Kalkhaar* (met sterretje) geeft naast Kalkhaar ook de naam Kalkhaar ook genaamd Kalkboer.
Indien u niet zeker weet in welke gemeente (Stad of Ambt) iemand gewoont heeft, raden wij u aan om voor 'alle gemeenten' te kiezen. Nadat u de akte gevonden heeft is het over de periode 1818-1913 noodzakelijk te noteren of het om de Gemeente Stad Almelo of Ambt Almelo gaat.
Standaard staat het zoekscherm op 'alle rollen'.  U kunt uw zoekcriteria beperken door te kiezen voor één bepaalde rol.

Nadat u één of meerdere zoekresultaten gekregen heeft, kunt u op de in blauw weergegeven achternaam klikken. Daarna krijgt u een scherm met alle gegevens van de betreffende persoon. Door te klikken op 'inzien van de akte' krijgt u de scan van de originele akte te zien.

De akten kunnen geprint worden vanuit de vieuwer. Klik op het 'selectie' icoontje in de linkerbalk en trek een kader in het beeld. Klik dan op 'bevestigen' en kies of u de selectie als JPG of PDF wilt opslaan. Printen kan het beste gedaan worden vanuit de PDF.

Een uitgebreide handleiding voor het zoeken vind u onder het hoofdstuk 'genealogie, hoe kunt u zoeken?'

Zoeken op naam
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
Achternaam *
Voornaam
Gemeente
Zoeken in *
Periode   t/m  
Rol